top of page

Novice

Dobrodelna akcija "Podarimo igrače za otroke v stiski in uporabnike DSO"

Socialna zbornica Slovenije je v sodelovanju z Inštitutom za razvoj igrač in podjetjem Potokar d. o. o. že peto leto zapored organizirala akcijo zbiranja izdelkov – letos jih je bilo zbranih več kot 1.500. Z zbranimi donacijami smo v prazničnem času razveselili otroke nastanjene v nekaterih materinskih domovih in varnih hišah. Nekaj igrač smo podarili tudi Občini Kočevje, ki bo v sodelovanju s CSD Kočevje darila razdelila otrokom iz socialno šibkejših družin. Igrače sta Občini Kočevje predala Klavdija Hoffler, direktorica Inštituta za razvoj igrač in Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije, in sicer Gregorju Koširju, podžupanu omenjene občine in Katarini Hiti, direktorici Centra za socialno delo Osrednja Slovenija - Zahod (Enota Kočevje).


Poleg tega smo zbrane plišaste igrače razdelili v nekaterih domovih starejših občanov za stanovalce na oddelkih z demenco. Danes so bile plišaste igrače predane zaposlenim Doma starejših občanov Škofljica, in sicer Leonu Čulku, fizioterapevtu, Moniki Pucelj, medicinski sestri in Mojci Arko, animatorki. Pri predaji igrač je bila prisotna tudi ena izmed stanovalk tj. gospa Ana Kocjan.


Iskrena hvala vsem, ki ste prispevali izdelke in nam s tem pomagali pričarati nasmeh na obrazih otrok in stanovalcev v domovih starejših občanov.Comments


Arhiv
bottom of page