top of page

Novice

Novinarska konferenca o ustanovitvi Sekcije za vzgojo v skupnosti

V sredo, 24. maja 2023 je na Socialni zbornici Slovenije potekala novinarska konferenca o ustanovitvi Sekcije za vzgojo v skupnosti. Sodelujoči na konferenci so izpostavili potrebo po sodelovanju med predstavniki s področja šolstva, zdravstva in socialnega varstva. Medsektorsko sodelovanje se kaže kot ključno, posebno v času kadrovske podhranjenosti vseh treh omenjenih sektorjev. Pomanjkanje kadra predstavlja še toliko večji izziv v času, ko zaznavamo porast medvrstniškega nasilja in vzgojne problematike, s katero se srečujejo zaposleni. Med slednjimi so številni mladi, ki šele vstopajo v delovno okolje in pogosto nimajo ustrezne ali zadostne podpore pri uvajanju in prevzemanju zahtevnih delovnih nalog. Obstoječe kadre je nujno opolnomočiti in okrepiti izvajanje preventivnih aktivnosti, ki prispevajo k zmanjšanju duševnih stisk in zagotavljajo pomoč in podporo otrokom, mladini in staršem, tam kjer jo potrebujejo.


Na konferenci so sodelovali Ajda ERJAVEC, predsednica Sekcije za vzgojo v skupnosti Socialne zbornice Slovenije, Siniša BOROVIČANIN, podpredsednik sekcije in Meri ROŽAC, strokovna delavka Strokovne službe Socialne zbornice Slovenije.


Dogodku je sledila 1. redna seja Sekcije za vzgojo v skupnosti, na kateri so člani obravnavali dopolnjeni plan dela sekcije za mandatno obdobje 2023 - 2027, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovnih šolah, poročali o aktualnih izzivih in diskutirali o krepitvi članstva v sekciji.


V nadaljevanju podajamo izjavo za javnost ob novinarski konferenci in povezave do objav medijev o dogodku.


Izjava za medije_Sekcija za vzgojo v skupnosti
.pdf
Download PDF • 128KB

Povezave do objav medijev:

Comments


Arhiv
bottom of page