top of page

Novice

Prednovoletna seja Upravnega odbora Socialne zbornice Slovenije

V torek, 5. 12. 2023 je v prostorih Hotela Urban Ring, v Ljubljani potekala zaključna, prednovoletna seja Upravnega odbora Socialne zbornice Slovenije.


Na seji so člani upravnega odbora obravnavali aktualne in pomembne teme vezane na dejavnosti Socialne zbornice Slovenije, še posebej so se dotaknili in sprejeli sklep o pogodbi glede financiranja javnih pooblastil zbornice za leto 2023. Člani upravnega odbora so bili glede na nujnost prilagajanja spremembam trenutnega časa, ki mora biti naravnan v prid uporabniku in zaposlenim strokovnim delavcem in sodelavcem na področju socialnega varstva, presenečeni nad prepočasno odzivnostjo resornega ministrstva. Vsled navedenemu so člani upravnega odbora sprejeli določene sklepe, s katerimi želijo doprinesti k razrešitvi situacije na področju socialnega varstva.


Po zaključku seje so se člani upravnega odbora sestali z Vlasto Nussdorfer, nekdanjo Varuhinjo človekovih pravic in članico Strokovnega sveta Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki je izpostavila pomembnost osrednjega strokovnega združenja na področju socialnega varstva tj. Socialne zbornice Slovenije, ki se sprotno odziva na potrebe strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev ter uporabnikov na področju socialnega varstva.


Ob koncu je Vlasta Nussdorfer izročila vsem prisotnim v znak njihovega izjemnega strokovnega prispevka knjigo z naslovom "Moj pogled". Iz njene knjige izpostavljamo enega izmed citatov, ki nas nagovarja


"Verjemi, da zmoreš, in si že na pol poti do cilja." (Theodore Roosevelt)Comments


Arhiv
bottom of page