top of page
Managing Home Finances

SEMINAR V ŽIVO
Kako ustrezno postopati v primeru zahteve za dostop do informacij javnega značaja in varstvo osebnih podatkov 

KDAJ?

Četrtek, 2. marec 2023,

od 9.00 do 15.15

KJE?

     Izobraževalni center  

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

 

Na celodnevnem seminarju bomo najprej ponovili, kaj so informacije javnega značaja, kdaj in kdo so zavezanci za posredovanje teh informacij in kakšne so pravice in obveznosti prosilcev za posredovanje teh informacij.

 

Posebej se bomo dotaknili razmerja med informacijami javnega značaja ter osebnimi podatki, zlasti, kako uravnotežiti zahtevo države (zakonodajalca) po transparentnosti in prostem dostopu do informacij javnega značaja ter zahtevo istega zakonodajalca po zaščiti osebnih podatkov.

 

Zadnji del seminarja bomo namenili vprašanjem in reševanju praktičnih primerov, s katerimi se udeleženci srečujejo. Na praktičnih primerih bomo spoznali pravice in obveznosti vseh udeležencev tovrstnih postopkov – tako zavezancev, kot prosilcev: preverili bomo, kako naj zavezanci za posredovanje informacij javnega značaja postopaj, kadar se nanje obrnejo prosilci za te informacije, kako je s posredovanjem informacij, ki vsebujejo osebne podatke ali druge občutljive podatke, ali je dovoljeno informacije javnega značaja pošiljati po elektronski pošti, kaj, če se prosilec pritoži zoper odločitev zavezanca glede posredovanja zahtevanih informacij.

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem s področja socialnega varstva ter vsem ostalim, ki se srečujejo z zahtevami za podajo informacij javnega značaja in morajo pri svojem delovanju upoštevati Zakon o varstvu osebnih podatkov. 

Predavateljica

Alja FAKIN, univ. dipl. pravnica, odvetnica,

strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov

 

Alja Fakin.jpg
PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do ponedeljka, 27. februarja 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page