top of page
Holding Hands

SEMINAR V ŽIVO 
Kaj prinaša trenutni Zakon o dolgotrajni oskrbi in odprta vprašanja

KDAJ?

Sreda, 12. april 2023,

od 9.00 do 15.15

KJE?

          Izobražvalni center 

   Socialne zbornice Slovenije

Program

Dolgo pričakovan Zakon o dolgotrajni oskrbi je prinesel številna odprta vprašanja tako za upravičence in njihove svojce, kot tudi za izvajalce. Namen seminarja je predstaviti  najpomembnejše člene zakona in analizirali njegovo vsebino z vidika vseh deležnikov. Da bodo izvajalci uspešnejše komunicirali z upravičenci in njihovimi svojci, bomo v seminarju predstavili vlogo upravičencev v sistemu dolgotrajne oskrbe, pravna razmerja z izvajalci in postopke za uveljavljanje pravic. Na seminarju bomo predstavili tudi vlogo izvajalcev v sistemu dolgotrajne oskrbe (njihove dolžnosti in pravice) ter jih pravno usmerili pri reševanju težav glede izvajanja zakona. Izvajalce bomo opozorili tudi na pasti nadzorov pri izvajanju oskrbe in kadrovskimi težavami, s katerimi so soočeni v zadnjem času. Seminar bo priložnost tudi za odprte dileme in vprašanja, s katerimi se izvajalci pri svojem delu soočajo in podajanje predlogov za morebitne dopolnitve zakona v prihodnje.

 

V drugem delu seminarja bo predstavljene smernice oz. cilji in pogled pristojnega ministrstva na prihodnost na področju dolgotrajne oskrbe.

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, zdravstva in drugim zainteresiranim.

Predavatelja

dr. Alenka OVEN, Inštitut za dolgotrajno oskrbo,

dr. Luka OMLADIČ, državni sekretar, pristojen za področje dolgotrajne oskrbe, Ministrstvo za solidarno prihodnost

 

PROGRAM
PREDAVATELJ

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do petka, 7. aprila 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

PRIJAVNICA - PRENESI DATOTEKO

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page