top of page
Life coaching

SEMINAR V ŽIVO
Razbijanje mitov o duševnem zdravju in nasilju 

KDAJ?

Četrtek, 23. marec 2023,

od 9.00 do 15.15

KJE?

          Mala sejna dvorana, 8. nadstropje 

 ZPIZ, OE Ljubljana, Kolodvorska ul. 15, Ljubljana

Program

 

Raziskave potrjujejo, da večina posameznikov, ki ima težave v duševnem zdravju in ustrezno obravnavo, nimajo več težav z nasilnim vedenjem, v primerjavi s splošno populacijo. Sicer študije potrjujejo povezanost z agresivnim vedenjem pri tistih posameznikih, ki imajo zgodovino nasilja, ter pridružene težave v duševnem zdravju. Napačne predstave o razmerju med duševnim zdravjem, duševnimi boleznimi in nasiljem, pa prispevajo k stigmi, diskriminaciji in socialni izključenosti, kar pomembno vpliva na življenje posameznikov. Seminar bo namenjen prepoznavanju dejavnikov tveganja za nasilje in duševne motnje, kakšna je povezava med duševno boleznijo in nasilnimi dejanji, ter kakšne so povezave neobravnavane oziroma nezdravljene duševne bolezni in nasilja, ter posledice stigme in diskriminacije. Namenjen bo tudi oblikovanju strategijam pomoči in ukrepom v primeru nasilja med uporabniki, ki imajo težave v duševnem zdravju. Seminar bo vseboval teoretična izhodišča, ter izkustveno delo.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem s področja socialnega varstva, zdravstva in ostalim zainteresiranim.

Predavateljica

dr. Vesna MEJAK, univ. dipl. soc. del., Psihiatrična klinika Ljubljana, Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog

 

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori in potrdilo o udeležbi. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do torka, 21. marca 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page