top of page
Old Lady

EKSKLUZIVNI SEMINAR
Skrb za duševno zdravje starejših

KDAJ?

Torek, 11. april 2023,

od 9.00 do 15.30

KJE?

          Izobražvalni center 

   Socialne zbornice Slovenije

Program

Starostniki z duševno motnjo so pogosto krhki, odvisni od drugih, imajo kognitivne težave in potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih ter dobro postdiagnostično podporo. V starosti so pogoste različne duševne motnje s scojimi značilnostmi, ki vplivajo tudi na komunikajcijo in uspešno sodelovanje z drugimi. Izboljšanje izobraževanja med strokovnjaki na področju duševnega zdravja dokazano spodbuja in povečuje empatijo. Vendar so lahko osebni in terapevtski odnosi z osebami s težavami v duševnem zdravju in demenco zahtevni, tudi zaradi sprememb v empatiji oseb z demenco, ki lahko vplivajo na komunikacijo. Empatija ima bistveno vlogo pri terapevtskem odnosu s starejšimi. Za zagotovljanje dobre oskrbe, pomoči in kakovosti življenja, pa je pomembno tudi izmanjšati breme oskrbe pri negovalcih. Delavnica bo osvetlila najpogostejše duševne motnje v starosti, naslovila nekatere novejše in praktične rešitve in pristope, s poudarkom na uspešni komunikaciji ter se hkrati dotaknila dobrih strategij skrbi za lastno psihično počutje.

Predavateljica

asist. dr. Polona RUS PRELOG, dr med., spec. psih., Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana

 

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na ekskluzivnem enodnevnem seminarju znaša 105 €. DDV je že vštet. (Navedeni znesek kotizacije velja tako za člane, kot tudi za nečlane zbornice). Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, okrepčilo med odmori ter potrdilo o udeležbi.

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do petka, 7. aprila 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page