Novice

Dom starejših na Fari na Prevaljah »Več in še več o demenci« - programi izobraževanja in osveščanja o demenci

March 27, 2018

 Dom starejših na Fari na Prevaljah v koroški statistični regiji Republike Slovenije, je pretekli vikend od 15. do 17. marca  2018 gostil izobraževanje Program izobraževanja in osveščanja za obvladovanje demence v slovenskem okolju »Več in še več o demenci«.

 

 

 


V tokratnih novičkam izpostavljamo nevrološke aspekte demence. Naj  izpostavimo le nekaj vsebin, ki jih predstavlja Sabina Horvat, dr. med., spec. nevrologije,  kot so stadiji demence z nevrološkega vidika, simptomi in znaki demence, prepoznavanje osebe z demenco, zdravljenje demence, pomen nadzora nad jemanjem terapije, zapleti demence ter pomen zgodnje diagnoze  s cilji k boljšemu razumevanja demence z nevrološkega vidika, pomenu zgodnje diagnoze, zdravljenja in nadaljnje celostne obravnave oseb z demenco, razumevanju potreb po izboljšanju kakovosti življenja oseb z demenco, izboljšanju nivoja znanja in kompetenc oseb, ki pri izvajanju storitev in oblikovanju življenjskega okolja vplivajo na kakovost življenja oseb z demenco, razumevanju izhodišč za zmanjšanje stigmatizacije in tveganja za socialno izključenost oseb z demenco, razumevanje pomena celostne obravnave oseb z demenco,  razumevanje pristopov ravnanja z osebami z demenco.

Pri tem dr. Horvat poudarja pomen znanja za prepoznavo bolnikov, prepoznavo poslabšanja, pravilne usmeritve v diagnosticiranje, oskrbo  in ravnanje z bolnikom z demenco.
 
V aprilu bo izvedeno izobraževanje v Domu upokojencev Nova Gorica med 12. in 14. aprilom ter Domu Nine Pokorn Grmovje v Žalcu med 19. in 20. aprilom.

Vljudno vabljeni
 

Please reload

Arhiv
Please reload

KONTAKT

 

Socialna zbornica Slovenije

Ukmarjeva ulica 2

1000 Ljubljana

Telefon: 01 292 73 10

Email: info@szslo.si

URADNE URE

 

Uradne ure strokovne službe Socialne zbornice Slovenije:

 

  • dopoldan: ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure

  • popoldan: sreda od 14. do 16. ure.

© 2018 by Socialna zbornica Slovenije                                                                                             Politika zasebnosti     |     Raba piškotkov     |