top of page

Družinska medicina kot partner pri delu z uporabniki socialno-varstvenih storitev in programov?

KDAJ?

Torek, 18. junij 2019

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Družinska medicina si je z razvojem kateder, kakovostjo strokovnih izobraževanj, izdajo literature in smernic/priporočil, raziskovalno dejavnostjo, prepoznavnostjo v svetu in Evropi kaže kot temeljna stroka zdravstvenega sistema. Pri tem zdravstvena služba predstavlja pomemben člen pri prepoznavanju nasilja v družini, zato morajo biti zdravstveni delavci nujno soudeleženi v proces obravnave nasilja v družini - tako iz etičnih kot zakonskih razlogov. V Sloveniji imamo številne dobro delujoče službe in organizacije za pomoč, vendar med seboj niso najbolj usklajene. Interdisciplinarna obravnava in medinstitucionalno povezovanje sta za ustrezen odgovor potrebam žrtvam nasilja nujna.

Komunikacija z motiviranjem je nujna v primerih, ko se strokovni delavci v zdravstvu ali sociali srečujejo s pacienti/klienti/uporabniki, ki iz kakršnega koli razloga ne sodelujejo v zdravljenju, obravnavi, reševanju težav. Naloga strokovnega delavca je, da preide iz pasivnega ocenjevanja motiviranosti klienta za spremembo v aktivno vlogo in skuša motivacijo za spremembo spodbuditi in ves čas podpirati.

Predpisovanje zdravil lahko postane zapletena sestavljanka, ko se zdravniki družinske - splošne medicine odločajo za predpisovanje zdravil pod pritiskom zahtev bolnikov, marketinga in plačnika, nobenega izmed teh dejavnikov pa ni lahko meriti.

Seminar torej ponuja prostor za razpravo o boljšem partnerskem odnosu in povezovalnim sodelovanjem zdravstvene in socialnovarstvene stroke za skupne cilje: boljše razumevanje načrta pomoči, večja učinkovitost in varnost slednja, izboljšana komunikacija z uporabnikom in njegovo socialno mrežo ter strokovnimi kolegi in ne nazadnje večje zadovoljstvo s svojim delom.

Predavateljica

 

prim. dr. Nena KOPČAVAR GUČEK, spec. družinske medicine (Zdravstveni dom Ljubljana Vič) in drugi strokovnjaki s področja

PROGRAM
PREDAVATELJICI
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 14. junija 2019. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

PRIJAVNICA - PRENESI DATOTEKO

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page