top of page

Kako se izogniti izgorelosti in deloholizmu v sodobni družbi?

PREDAVATELJICI
KDAJ?

Torek, 10. marec 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

V sodobni družbi se še posebej v pomagajočih poklicih vse pogosteje srečujemo s fenomenom izgorevanja. Izgorelost ali ang. burnout ne pomeni le delovne izčrpanosti ampak beseda opisuje psihofizični zlom, ki je posledica dolgotrajnega izčrpavanja. Ta pa ni povezan le s količino dela kljub pogostemu prepričanju, da izgorijo ljudje, ki preveč delajo. Fenomen deloholizma, ki je povezan z izgorevanjem, je še posebej v našem kulturnem okolju, pogosto razumljen kot pozitivna značajska lastnost, sposobnost in celo vrednota, ki ne more škodovati. Vendar je pri razumevanju izgorevanja pomembno vedeti zakaj ne izgorevamo vsi in katere okoliščine in značajske lastnosti pomembno vplivajo na to ali bo oseba izgorela ali ne. Nekateri ljudje so globoko v sebi prepričani, da niso dovolj dobri, zato iščejo potrditev v svojem delu ali čustvenem angažiranju. Zaradi prepričanj in notranjih prisil, ki določajo, da je oseba nekaj vredna le, če ves čas dela, je močna in svoje delo opravlja popolno, so počitek, skrb zase in zabava nekaj, kar je za deloholika težko sprejemljivo. Da bi preprečili izgorevanje ni dovolj le počitek ali menjava delovnega mesta ampak je pomembno odpraviti tako zunanje kot notranje vzroke za izgorevanje.

Seminar je namenjen vsem, ki delujejo na področju socialnega varstva, šolstva in zdravstva.

Predavatelj

 

Peter TOPIĆ, Inštitut za zasvojenosti in travme

PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

Znesek kotizacije prosimo nakažite na naš poslovni račun po izstavljenem računu in NE PRED IZVEDBO seminarja.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 6. marca 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 50 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page