top of page
Child in Air Yoga

Osnovne veščine komunikacije z družino otroka s posebnimi potrebami 

KDAJ?

Četrtek, 21. oktober 2021,

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center,

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

Program

Cilj seminarja je ozavestiti osnovne veščine komunikacije z družino otroka s posebnimi potrebami. Družine z otroki s posebnimi potrebami so pogosto v preživljanju posameznih faz doživljanja in sprejemanja otroka s posebnimi potrebami in kot takšne potrebujejo sogovornika, ki jih bo razumel usmerjal, jim pokazal možne izbire in jih spodbujal pri iskanju najboljših rešitev, tako za otroka kot za družino. Ključni elementi učinkovite komunikacije kot so aktivno poslušanje, reševanje konfliktnih situacij, svetovanje, postavljanje pravih vprašanj, parafraziranje, sporočanje slabih novic so osnovni temelji, iz katerih bomo izhajali. Osredotočenost in rdeča nit seminarja pa bo družina otroka s posebnimi potrebami, starši, stari starši, sorojenci ter odnosi med njimi ter pristop k družini otroka s posebnimi potrebami. Kje se pojavijo ovire v komunikaciji? Zakaj se starši počutijo neslišane? Kako lahko spregledamo sorojence, da postanejo tihi in nevidni, da ne povzročajo dodatnih težav staršem? Kaj se dogaja v družini ob poslabšanju bolezni, stanja in kako sporočati novice, ki jih nihče ne želi slišati. Kako starše soočamo s spremembami, ki so nujne in v korist otroka s posebnimi potrebami? Kdaj posežemo v družinsko dogajanje in kako zaščitimo otroka s posebnimi potrebami pred neprimernimi vzgojnimi vplivi? Kako postati dober sogovornik staršu in otroku, da bo sodelovanje v največjo korist otroka in družine. Na vsa ta vprašanja bomo iskali odgovore in hkrati razširjali prostor razumevanja in pomoči družini otroka s posebnimi potrebami.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem in sodelavcem v socialnem varstvu, vzgoji in izobraževanju.

Predavateljica

 Damjana ŠMID, Izobraževanje in svetovanje, Damjana Dagarin Šmid, s.p.

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC 

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do ponedeljka, 18. oktobra 2021. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19. - IZPOLNJEVANJE PCT POGOJEV.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page