top of page

Novice

Svetovni dan duševnega zdravja in mednarodni dan brezdomcev

Danes obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja, katerega namen je večanje ozaveščenosti o duševnem zdravju in spodbujanje prizadevanj za podporo posameznikom in posameznicam, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju. Svetovna zveza za duševno zdravje (WFMH) je za letošnjo temo svetovnega dne duševnega zdravja razglasila naslednjo: »Naj bo duševno zdravje in dobro počutje za vse globalna prednostna naloga«.


Socialna zbornica Slovenije je omenjeni dan obeležila s socialnim klubom, ki je potekal 7. oktobra 2022. Do novice o dogodku in izjave za javnost lahko dostopate s klikom na naslednjo povezavo:


Poleg svetovnega dne duševnega zdravja pa danes obeležujemo tudi mednarodni dan brezdomcev. Namen mednarodnega dne brezdomcev je opozoriti na potrebe ljudi, ki se soočajo z brezdomstvom v lokalnem okolju in se nanje odzvati. Geslo letošnjega mednarodnega dne je »Nevidni ljudje«. Po neuradnih podatkih je v Sloveniji več kot 3000 brezdomnih oseb, saj v to skupino umeščamo tudi vse brezdomce, ki niso vključeni v socialnovarstvene ali druge programe podpore in pomoči.


Comentários


Arhiv
bottom of page