top of page
Girl in Therapy

SEMINAR V ŽIVO
PREPREČEVANJE IN SOOČANJE Z ANKSIOZNO IN PANIČNO MOTNJO PRI OTROCIH, MLADOSTNIKIH IN ODRASLIH   

KDAJ?

Torek, 24. maj 2022

KJE?

     Izobraževalni center 

Socialne zbornice Slovenije 

Program 

 

Na seminarju bodo predstavljeni najnovejši učinkoviti pristopi za zdravljenje in preprečevanje anksiozne in panične motnje ter ohranjanju stabilnosti strokovnih delavcev in terapevtov.

 

Metode in tehnike, ki bodo predstavljene na seminarju niso primerne le za zdravljenje anksiozne in panične motnje ampak tudi za zdravljenje socialne anksioznosti, depresij, OKM, fobij, motnje hranjenja, primerne so tudi za dvig kvalitete življenja, preprečevanja odvisnosti, pripomorejo pa tudi k stabilnosti terapevtov, ki delajo z ljudmi, ki trpijo za duševnimi motnjami.

 

Teme seminarja:

  • Uvod, opredelitev pojmov in prepoznavanje anksioznih motenj, panične motnje, vzroki za nastanek anksiozne in panične motnje, prepoznavanje miselnih procesov;

  • Teoretična izhodišča: Delovanje možganov, miselni proces in vzpostavitev in spreminjanje nevronskih povezav;

  • Predstavitev primera dela z mladostnikom / dijakom – primer dobre prakse soočanja z anksiozno in panično motnjo;

  • Metode in tehnike za preprečevanje in obvladovanje paničnih napadov, anksioznosti; Pomoč pri aktivnem paničnem napadu, kako preprečimo panični napad (ali tesnobnost), premagovanje fobij, tehnike za dvig samozavesti in samopodobe, prepoznavanje in spreminjanje prepričanj, pozitivna generalizacija, vzdrževanje pozitivnega fokusa, vzpostavitev novih nevronskih povezav, primerni načini sproščanja, soočanje s strahovi, premagovanje travmatskih dogodkov…;

  • Vaje (prenos v prakso).

 

Udeleženci se bodo na seminarju sprehodili tudi skozi lasten terapevtski proces in se hkrati naučili  kako ohranjati stabilnost pri delu z otroci, mladostniki in odraslimi z duševnimi motnjami.

 

Seminar je namenjen strokovnim delavcem, ki delajo z otroki, mladostniki in starši (oz. odraslimi) z anksiozno in panično motnjo. 

Predavateljica 

Maja HARTMAN, univ. dipl. soc. del., spec. integrativne psihoterapije in 

psihoterapije otrok in mladostnikov, Brainspotting terapevtka - terapevtka

za predelavo travm, specialistka za zdravljenje anksiozne in panične motnje

šolska svetovalna delavka že skoraj 20 let, avtorica knjig in priročnikov za

delo z otroki, mladostniki in odraslimi, ZATIS - Zavod za terapevtsko svetovanje,

izobraževanje in storitve Ljubljana

Maja Hartman slika jpg.jpg
PROGRAM
PREDAVATELJ

Torek, 24. maj 2022

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

KONTAKTNA OSEBA:

 

Meri Rožac, dipl. soc. del. (UN.) 

Izobraževalni center

tel.: 01/292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite najkasneje do petka, 20. maja 2022. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA EPIDEMIJE COVID-19

Izobraževanja se izvajajo ob upoštevanju aktualnih ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

LOKACIJA
bottom of page