top of page

SEMINAR V ŽIVO 

Delo s partnerji in svojci zasvojenih

KDAJ?

Torek, 16. april 2024,

od 9.00 do 15.15

KJE?

      Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Strokovna usposobljenost pri delu z zasvojenimi in njihovimi družinskimi člani odločilno vpliva na proces okrevanja in preprečevanje recidivov. Tako kot zasvojeni tudi njihovi partnerji pogosto zunaj sebe iščejo nekaj, kar jim bo prineslo in zagotovilo čustveno stabilnost, ki jim jo primanjkuje in so jo tako zelo pogrešali v otroštvu. Dve pomembni nalogi, ki ju otrok v optimalnih okoliščinah dokonča, sta sposobnost za varno navezanost na drugo osebo in zaupanje. Delo s partnerji in svojci zasvojenih pomembno vpliva na okrevanje celotne družine in preprečuje nadaljnjo nepotrebno škodo. Pri pomoči zasvojenim je vprašanje kaj reči otrokom ena največjih dilem tudi za izkušene strokovnjake. Odločitev ima lahko dolgotrajne ali celo trajne posledice predvsem za otroke. Starši morajo pri svoji odločitvi upoštevati kup dejavnikov, vključujoč starost in razvojno zrelost otroka, vsebino, ki jo bodo delili z njim, otrokovo stabilnost in družinsko dinamiko. Pri delu s partnerji se v zadnjem času vse bolj uveljavljajo pristopi, ki ne temeljijo več na travmi ampak na teoriji navezanosti, kar lahko precej razbremeni partnerje zasvojenih, predvsem pa zmanjša sram, ki je pomemben dejavnik tveganja za recidiv.

 

Seminar je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva, zdravstva, šolstva in širše.

Predavatelj

Peter TOPIĆ, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt, CSAT, Inštitut za zasvojenosti in travme

PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na enodnevnem seminarju v živo znaša 105eur za individualne člane, 130eur za kolektivne člane in 155eur za ostale udeležence. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. Račun vam izstavimo v 8 dneh po zaključku seminarja. 

 

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu.

V primeru odpovedi udeležbe nam to sporočite vsaj dva dni pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do četrtka, 11. aprila 2023

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page