top of page
Lawyer with Clients

SEMINAR V ŽIVO 
Izbrane teme in instituti Zakona o splošnem upravnem postopku 

KDAJ?

Torek, 22. junij 2021,

od 9.00 do 15.30

KJE?

     Izobraževalni center 

  Socialne zbornice Slovenije 

Program

Na seminarju ne bomo obdelali vseh določil zakona, ki ureja splošni upravni postopek. Namen seminarja je, da na upravni postopek pogledamo z življenjskega, praktičnega vidika. Osredotočili se bomo zlasti na postopek do izdaje odločbe, na samo pisanje odločb oz. sklepov in pa na delo organa I. stopnje v zvezi s pritožbami. Cilj seminarja je, da bodo udeleženci določila zakona, ki ureja splošni upravni postopek, znali uspešno uporabiti pri svojem delu in ga razumeli. Obstoječe teoretično znanje bomo prenesli v prakso in slušatelje naučili, kako ga pravilno uporabljati pri svojih najpogostejših delovnih obveznostih. Ponovili bomo glavne sestavine najpogostejših upravnih aktov (odločbe in sklepa), predavateljica pa bo podala praktične nasvete, kako se pisanja upravnih aktov lotiti, da bodo pravilni in predvsem razumljivi naslovnikom (vlagateljem). Razumljiv, popoln in zakonit pravni akt je namreč najučinkovitejše orožje proti vloženim pritožbam. Ponovili bomo načela upravnega postopka in predavateljica bo razložila, kako načela in njihova pravilna uporaba pomagajo pri izvajanju dela. Zadnjo tretjino seminarja bomo namenili vprašanjem in reševanju praktičnih primerov, s katerimi se udeleženci srečujejo.

 

Seminar je namenjen vsem uradnim osebam, ki v upravnih zadevah vodijo postopek do izdaje odločbe ali so pooblaščeni za odločanje v upravnem postopku in vsem zaposlenim, ki pri svojem delu uporabljajo določila Zakona o splošnem upravnem postopku.

Predavateljica

Alja FAKIN, univ. dipl. prav., odvetnica,

zunanja sodelavka Socialne zbornice Slovenije

Odvetnica Alja Fakin ima bogate izkušnje s področja delovnega, odškodninskega prava

in gospodarskega pogodbenega prava, ki jih je pridobila v svoji več kot 15-letni praksi,

v letu 2015 pa je pridobila še dodatno kvalifikacijo Strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov. 

 

Z varstvom osebnih podatkov se je začela ukvarjati leta 2005, od takrat dalje pa je

področje varstva osebnih podatkov nenehno del njene karierne poti.

Za sabo ima bogate praktične izkušnje v najrazličnejših sektorjih,

vključno na področju socialnega varstva in pozna glavne dileme, s katerimi se srečujejo

izvajalci socialnovarstvenih storitev v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ter zna

ponuditi rešitve zanje. Tudi sama deluje kot pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov.

download.jpg
PROGRAM
PREDAVATELJ
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija za udeležbo na seminarju znaša za individualne člane zbornice 105,00 €, za kolektivne člane 130,00 €, za nečlane pa 155,00 €. DDV je že vštet. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje organizacijo in izvedbo seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in okrepčilo med odmori. 

 

V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

KONTAKTNA OSEBA:

Meri ROŽAC, dipl. soc. del. (UN.)

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

Prijava

Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faksu. 

 

ROK PRIJAVE: Prijavnico pošljite do petka, 18. junija 2021

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

 

Ukmarjeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA

 

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

FAX.: +386 (0)1 292 73 11

LOKACIJA
bottom of page