top of page
Organized Files

Varstvo osebnih podatkov in izzivi v praksi

KDAJ?

Četrtek, 18. junij 2020

od 9.00 do 15.30

KJE?

Izobraževalni center 

Socialna zbornica Slovenije

PREDAVATELJICI

Program

V praksi se upravljavci in obdelovalci osebnih podatkov soočajo s prenekaterimi dilemami in odprtimi vprašanji. Na seminarju vam bo strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov, odvetnica Alja Fakin, predstavila pravilne prakse na področju obdelave osebnih podatkov, ponudila praktične nasvete, kako reševati zahtevke strank, kdo je zavezanec za izvedbo ocene učinka in kdo mora imenovati DPO ter kakšne so naloge in položaj DPO-jev. Skupaj s predavateljico boste ponovili osnove in se seznanili z novostmi, predavateljica pa bo zadnjo tretjino predavanja namenila reševanju področnih vprašanj in dilem.

Vsebina seminarja bo predstavljena na način, da se bodo udeleženci celovito seznanili z novostmi in specifičnostmi s področja varstva osebnih podatkov ter na podlagi resničnih primerov prejeli veliko praktičnih napotkov, da se bodo znali pravilno odločati in ravnati pri svojem delu, brez strahu pred pritiski in grožnjami neprijetnih strank

 

Seminar z delavnico je namenjen zaposlenim na področju socialnega varstva in šolstva, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi, ki živijo v revščini, migranti in drugimi ranljivimi skupinami.

Predavateljica

 

odvetnica Alja FAKIN, specialistka za varstvo osebnih podatkov (št. potrdila dodatne kvalifikacije 36/2018-1975/3), zunanja sodelavka Socialne zbornice Slovenije

Odvetnica Alja Fakin ima bogate izkušnje s področja delovnega, odškodninskega prava in gospodarskega pogodbenega prava, ki jih je pridobila v svoji več kot 15-letni praksi, v letu 2015 pa je pridobila še dodatno kvalifikacijo Strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov. 

Z varstvom osebnih podatkov se je začela ukvarjati leta 2005, od takrat dalje pa je področje varstva osebnih podatkov nenehno del njene karierne poti. Za sabo ima bogate praktične izkušnje v najrazličnejših sektorjih, vključno na področju socialnega varstva in pozna glavne dileme, s katerimi se srečujejo izvajalci socialnovarstvenih storitev v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ter zna ponuditi rešitve zanje. Tudi sama deluje kot pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov.

alja_2.jpg
PROGRAM
KOTIZACIJA IN PRIJAVA

Kotizacija

 

Kotizacija znaša za individualne člane zbornice 105 €, za kolektivne člane 130 €, za nečlane pa 155 €. DDV je že vštet. Študenti in brezposelne osebe imajo 25% popust. Račun vam bomo izstavili v roku 8. dni od izvedbe seminarja. Cena kotizacije vključuje stroške organizacije in izvedbe seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi ter okrepčilo med odmori.

 

KONTAKTNA OSEBA:

 

Špela BATIS

Izobraževalni center

tel.: 01 292 73 17

e-pošta: ic@szslo.si

 

Prijava

ROK PRIJAVE

Prijavnico pošljite najkasneje do torka, 16. junija 2020. Prijavite se lahko preko spletne strani Socialne zbornice Slovenije, ali pošljete prijavnico v skenirani obliki, po pošti ali faxu. V primeru odpovedi udeležbe nam svojo odločitev sporočite pred seminarjem, sicer vam bomo zaračunali 75 % vrednosti kotizacije.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z izpolnitvijo privolitve v prijavnici izrecno soglašate, da zbornica vaše osebne podatke iz te prijave na seminar obdeluje za namene trženja svoje dejavnosti - za pošiljanje novic, obveščanje o novostih, ugodnostih, ponudbah, izobraževalnih seminarjih, drugih dogodkih in ponudbi zbornice ter za obveščanje o nagradnih igrah. Ta privolitev ne vpliva na vašo prijavo na zgoraj navedeni seminar.
Privolitev je dana do preklica. Oddano privolitev lahko v vsakem trenutku prekličete s sporočilom na elektronski naslov: ic@szslo.si, lahko pa tudi pisno na naš naslov Ukmarjeva 2, Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Podrobneje o tem, kako na zbornici skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah (dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave ali ugovor obdelavi, pravica do prenosljivosti podatkov, pravica do pritožbe pri informacijskem pooblaščencu), si lahko preberete v politiki zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani zbornice in dostopna na sedežu zbornice, ali pišete pooblaščeni osebi zbornice na pravna.sluzba@szslo.si.

NAVODILA ZA RAVNANJE ZARADI PREPREČEVANJA OKUŽBE – COVID-19

V nadaljevanju podajamo Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih, delovnih srečanjih in drugih dogodkih, ki jih organizira Socialna zbornica Slovenije zaradi preprečevanja prenosa okužbe novega koronavirusa (COVID-19).

            Navodila za ravnanje ob udeležbi na izobraževanjih                   Priporočila za izvajanje upravnih in drugih javnopravnih zadev

Vsak udeleženec dogodka mora podpisati Izjavo udeležencev pred udeležbo na izobraževanju oz. drugem dogodku, ki ga organizira Socialna zbornica Slovenije.

            Izjava udeležencev pred udeležbo na izobraževanju

LOKACIJA

IZOBRAŽEVALNI CENTER

SOCIALNE ZBORNICE SLOVENIJE

Ukmarjeva ulica 2, Ljubljana

TEL.: +386 (0)1 292 73 17

bottom of page